gloomy man with painted clown face

Reflectie & Ethiek (door de ogen van de hofnar)

Op maandag 22 april hebben wij een echte hofnar te gast! TiRCas organiseert dan een uniek en éénmalig ethiek event waarmee jij je 3 ethiek PE punten voor 2024 op een leuke en leerzame kunt scoren. En hoe!?

Niemand minder dan de enige echte bedrijfshofnar Drs. Hofnar Juri Hoedemakers neemt ons mee in de wereld van reflectie en ethiek, door de ogen van de hofnar. En dit unieke event kan jij meemaken, helemaal gratis!

Na afloop krijg je ook zijn allernieuwste boek “Handboek Hofnar” mee naar huis om alles nog eens rustig na te lezen en te oefenen om zelf wat meer hofnar te worden.

Het event wordt gehost bij van der Valk in Eindhoven/Best en wordt feestelijk aangekleed met een hapje en een drankje. Uiteraard ontbreekt de borrel niet om gezellig na te praten. Het programma ziet er als volgt uit:

Agenda:
15.00 Inloop met ontvangst met koffie, thee of fris en wat lekkers
15.30 Aanvang plenaire boekpresentatie door Juri Hoedemakers
17.00 Pauze
17.30 Vervolg plenaire programma
19.00 Einde bijeenkomst

Aansluitend is er een borrel met een drankje en hapje en gelegenheid tot netwerken en napraten met elkaar en met de hofnar.
Bij vertrek krijg je uiteraard het boek ‘Handboek Hofnar’ uitgereikt en is er gegenheid om dit boek te laten signeren door Juri.

Er is plaats voor 100 deelnemers en VOL = VOL, dus zorg dat je je op tijd inschrijft. Voor de eerste 100 deelnemers hebben we een boek (mochten er toch meer deelnemers zijn, dan kunnen we vast nog wel een stoel en een extra boek regelen). 

Deelname & Inschrijven:
Aanmelden voor deze activiteit kan via aanmelding op https://tircas.banster.nl

Overige informatie:
– Tijdens deze bijeenkomst worden foto- en filmopnames gemaakt die op onze socials geplaatste kunnen worden (oa Linkedin)
– Bij het niet tijdig afmelden (voor 20 april) of niet het komen opdagen, wordt een no show fee in rekening gebracht van € 25
– Omdat het een ethiek event betreft, mag je hiervoor 3 PE punten schrijven, mits je de presentielijst hebt afgetekend bij vertrek
– Het adres van dit event: van der Valk Eindhoven/Best, Eindhovenseweg-Zuid 144 in Best. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Over de spreker:
Juri Hoedemakers (1987) heeft een missie: mensen blij maken. Met hun leven, met hun werk en vooral met zichzelf. Voordat hij deze missie bij zichzelf ontdekte, deed de geboren Rotterdammer na zijn bachelor ervaring op in veel organisaties in verschillende branches. Als begin dertiger begon zijn ‘tweede leven’ toen hij weer de schoolbanken inging. Voor zijn scriptie over de waarde van de aloude hofnar in moderne organisaties ontving hij scriptieprijs aan de RSM Erasmus Universiteit. Vervolgens schreef hij een eerste boek Gezocht: Hofnar over het onderwerp dat in 2022 werd genomineerd voor Managementboek van het Jaar.

In de functie van hofnar ging hij aan de slag bij onder andere AFAS Software, Monta, i4talent, Archipel Zorggroep, de Gemeente Den Haag, SDW Zorggroep, DSW Zorgverzekeraar en de Douane Nederland. Daar helpt hij mensen en organisaties kortgezegd op basis van de vernieuwende Drs. Hofnar Methodologie met het overbruggen van het gat tussen de ‘gewenste werkelijkheid, die we vaak lezen in de missie en visie van organisaties, en de gevoelde werkelijkheid zoals de medewerkers het ervaren. Maar naast die praktijk blijft de leergierige Hoedemakers (mavo, havo, hbo, wo) zich ook wetenschappelijk verdiepen: hij is inmiddels aan het promoveren op de comeback van de hofnar.

Hoedemakers houdt lezingen in binnen- en buitenland, geeft les in het gedachtegoed aan business schools en universiteiten en blogt voor De Ondernemer (DPG Media). Recentelijk heeft hij Het NarrenGilde opgericht waar andere professionele narren worden opgeleid. Dat gilde is officieel ingehuldigd door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margarita de Bourbon de Parme. En hoewel Hoedemakers dus echt in koninklijke kringen verkeert, is zijn favoriete gerecht nog steeds kapsalon. Zijn droom: de comeback van de aloude hofnar als instituut in de maatschappij.

Kijk voor meer informatie op www.drshofnar.nl en www. narrengilde.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *