Na een korte introductie van Bart Huijs van Snijders Advocaten (één van de tiRCas sponsoren) werden de aanwezigen welkom geheten op het nieuwe topsport complex Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch. De club komt bij zowel de heren als bij de dames uit op het hoogste niveau. De club beschikt over drie water- en vier zand ingestrooide kunstgrasvelden. Het terrein is gevestigd aan de Oosterplas in ‘s-Hertogenbosch. In 2015 werd begonnen met de bouw van tribunes rondom het hoofdveld waarmee de bezoekerscapaciteit vergroot werd. In 2017 is het clubhuis verbouwd en uitgebreid met een gezond sportrestaurant.

HR analytics

In het eerste deel werden we door Auke IJsselstein van ABN AMRO meegenomen in de rol die HR analytics binnen bedrijven vervult en de doorvertaling van slim meetbaar HR-beleid naar de financiële kolom. In de afgelopen vijf jaar heeft ABN AMRO een ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van HR analytics, Workforce Planning en het gebruik van ken- en stuurgetallen. We werden door Auke meegenomen hoe dit impact heeft op de HR-professional en het bedrijf. Hij lichte toe, hoe met vallen en opstaan, de ontwikkeling van deze producten heeft geleid tot de huidige visie op een geïntegreerde aanpak van Business Driven en Fact Based HR binnen de Bank.

In de presentatie kwam onder andere aan bod hoe de afdeling is gestart, wat wel werkte en wat niet. Inmiddels zit men op versie 3.0 van HR analytics, geeft men advies op basis van bewijs en boekt men business resultaten door besluiten te nemen op basis van betere informatie. Daarnaast beantwoorde Auke vragen over hoe om te gaan met juridische vraagstukken over het gebruik van persoonsgegevens en gaf Auke zijn visie op de mogelijkheden van Fact-Based HR voor de dagelijkse praktijk van HR Business Partners en beleidsmakers.

Topsport

In het tweede deel werden we door de nu 30-jarige Vera Vorstenbosch meegenomen in de wereld van topsport. De middenveldster startte haar hockeycarrière bij Vlijmense Mixed Hockey Club. Ze maakte vervolgens de overstap naar de D-jeugd van ’s-Hertogenbosch waarna zij vanaf het seizoen 2004-2005 deel uitmaakte van de eerste selectie. Als allround hockeyster werd Vera multifunctioneel ingezet. Linkshalf is haar vaste positie. In 2016 na het winnen van haar elfde landskampioenschap met ’s-Hertogenbosch, kondigde ze haar afscheid aan. Vera won met ’s-Hertogenbosch in de periode 2004-2016 elf keer de landstitel en negen maal de Europa Cup I. Vera vertelde dat Sporten haar veel heeft gebracht en dat wil ze graag overdragen.

De uitdaging, het kunnen winnen is voor haar echt een uitlaatklep, dat vind ze zo leuk aan haar sport. Ik hoop en zou willen dat iedereen dat kan ervaren. In ‘s-Hertogenbosch leiden ze zelf de spelers op. Met diversiteit en het realiseren van doelen binden ze de hockeyers door intrinsieke motivatie en de wil om te winnen. Kritisch naar jezelf kijken, regels veranderen en wat brengt dat ons! Het ‘wij’ gevoel van een team en samen mooie resultaten behalen vindt ze gewoon zo vet. Sport heeft haar gevormd tot wie ze nu is. Aangevuld met vragen van onze leden hebben we meer inzicht gekregen in wat het inhoudt om dagelijks op nationaal en internationaal niveau aan de top te staan!

Rondleiding

Vervolgens hebben we van Vera een rondleiding gekregen over het complex. Na afloop van deze activiteit en een bedankje door onze voorzitter, Marcel Oerlemans was er voldoende reden tot napraten onder het genot van een gezellige borrel en een view op het sportcomplex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *