Diddi Hoezen van 2BHonest nam ons in 2 uur mee in de wereld van Integrated Reporting. Dit is een samenvattende rapportage waarin organisaties aangeven hoe zij duurzaam opereren en hoe strategie, governance, prestaties en vooruitzichten (maatschappelijke) waarde opleveren voor de korte, middellange en lange termijn (https://www.nba.nl/themas/externe-verslaggeving/integrated-reporting/)

Een nieuw en snel aan verandering onderhevig gebied van verslaggeving waaraan beursgenoteerde bedrijven moeten voldoen. Echter zie je gelukkig ook de toename van openheid op dit topic bij kleinere (familie) bedrijven. Er zijn inmiddels vele nationale en internationale standaarden ontwikkeld en dit maakt het soms lastig om een goede start te maken.

Tijdens de presentatie mochten we zelf via een quiz ook onze kennis toetsen en deze was bij menigeen (nog) niet op voldoende niveau. Met een viertal scherpe stellingen die tot diverse goede discussies leiden hebben we dit 6e event in 2019 afgesloten. Een aantal tiRCas leden sloten nog aan bij het heerlijke diner en de jaarlijkse ALV in de faculty club.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *