Ditmaal was tiRCas te gast bij Mars te Veghel. Het was een populair event, want de 26 plekken waren binnen 2 dagen gevuld. In 1962 werd in Veghel de eerste steen gelegd voor een van de grootste chocolade fabrieken van de wereld. Na een hartelijk welkom door Joris Jansen op het terrein van Mars mochten we na een korte veiligheids-video de onder begeleiding de fabriek in. 

De uitgebreide tour bracht ons van de ruwe ingrediënten naar dozen vol met verpakte chocolade repen. In letterlijk enkele seconden worden hier honderden repen geproduceerd en is er slechts een relatief beperkte productie staff aanwezig omdat het merendeel van de processen 24/7 vol-automatisch lopen.

Terug in de ontvangstruimte kregen we een verdere uitleg over de Mars groep (nog steeds 100% een familie bedrijf) en de diverse overnames en andere product groepen. Joris gaf daarna in meer detail weer hoe de Treasury Operations organisatie werkt inclusief de exposures naar bepaalde valuta, supplychain finance oplossingen en het payments on behalf process, waarbij de Mars inhouse bank  voor de operating companies centraal de betalingen coördineert en uitvoert.

Ter afsluiting konden we onder het genot van een hapje en drankje wat napraten en weer veilig huiswaarts keren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *