Op 30 november 2017 organiseerde tiRCas in samenwerking met ING en OneUp een inspirerende middag met als onderwerp Blockchain in Finance. Vanuit tiRCas weren er 35 deelnemers aanwezig. Blockchain is een technische ontwikkeling die een grote impact gaat hebben. Dat zien we vandaag de dag al. Dit is ook de reden waarom de financiële sector er al een aantal jaren mee bezig is.

Namens ING kwamen de volgende sprekers aan het woord: Jochem Kleine, Mark Dronkers en Andrei Baghiuc. Onder andere werden de verschillen uitgelegd tussen Bitcoin de valuta, bitcoin het platform en Blockchain de technologie. Verder werd DLT (Distributed Ledger Technology) als ING ontwikkeling van uitleg voorzien. Naast een casus kwamen verder de actuele aandachtspunten en valkuilen aan bod.

Joris Bontje is als CTO van de startup OneUp actief. In zijn presentatie werden de actualiteiten, toepassingen en voorbeelden van klanten gepresenteerd. Hierbij werd duidelijk dat de blockchain technologie steeds meer aan populariteit aan het winnen is.

Na afloop vond de jaarlijkse ALV plaats. Op het besloten gedeelte kunnen de straks de notulen worden ingezien.

Op naar een mooi en succesvol 2018!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *