Op dinsdag 24 oktober waren we te gast bij onze kennispartner Fagro Consultancy B.V. in Best voor een bijeenkomst over de impact van de CSRD-richtlijnen op de rapportageverplichtingen van bedrijven. Het was een interessante en leerzame middag met het uitwisselen van kennis en ervaring van de Fagro-consultants Marcel van Ooijen en Theo Lambooij en de input van de vele aanwezige tiRCas EMFC RC Alumni Association leden. Na een inleiding over de richtlijnen in het algemeen, de dubbele materialiteit en de readiness-scan, zoomden we na de pauze nader in op de specifieke richtlijn van ESRS S1 Eigen personeel. Daarbij werd als voorbeeld het verbeterpotentieel van een HR-proces genomen. Na een korte plenaire discussie sloten we de middag bij Fagro om 17:00u af.

Aansluitend aan het event bij Fagro hadden we op 24 oktober onze Algemene Ledenvergadering van het #tiRCas bestuur. Met een mooie opkomst van 19 leden hebben we bij Van der Valk in Eindhoven/Best onder het genot van een hapje eten teruggeblikt op het jaar 2023. Hierbij kwamen zowel onze ledenontwikkeling als de activiteiten aan bod, waarbij de discussie voornamelijk ging over het aantrekken van nieuwe (jongere) leden vanuit de TIAS School for Business and Society RC/EMFC-opleiding. Verder stonden de jaarrekening 2022 en de begroting 2024 op de agenda. Beide werden goedgekeurd door de ledenvergadering. Tot slot is er nog vooruitgeblikt op 2024 en de activiteiten die we willen gaan doen, onder andere deel 2 van ons 4de lustrum op 29 februari 2024.

Het was een nuttige dag met veel kansen om te netwerken met vakgenoten en oud-studiegenoten onder het genot van een hapje en een drankje in combinatie met een interessante kennissessie. Kortom, wederom een geslaagd tiRCas event.

Op dinsdag 12 december 2023 organiseren we ons volgende kennisevent, dit keer bij Marsh in Rotterdam. Binnenkort volgt hiervoor de uitnodiging.

Marcel Oerlemans
Fred Borst
Carlos Musters
Vincent Almering
Christian van Tellingen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *