Op maandag 28 maart waren we te gast bij onze nieuwe tiRCas kennispartner Van Oers Accountancy & Advies in Oosterhout om ons bij te laten praten over Cybersecurity door Senior IT & Cybersecurity consultant Bas Houtepen.

Na een lange periode van Corona-maatregelen waarbij veel van onze events plaatsvonden in een online-omgeving was het erg fijn om alle deelnemers en oud-mede RC-ers weer in levenden lijve te treffen. Verder werd iedereen gastvrij begroet door Directeur Innovatie Jeroen Mathijssen en zijn collega’s. Kortom, het was bij de inloop al een gezellig treffen en als gevolg startte de bijeenkomst op zijn Brabants een paar minuten te laat.

Bas begon zijn lezing met het kaderen van de begrippen rondom Cybersecurity, ransomware, hacking enzovoorts. Aan de hand van enkele high-impact praktijkvoorbeelden doordrong Bas alle aanwezigen van het belang van het nemen van adequate cybersecuritymaatregelen om zo de cyberweerbaarheid te vergroten.
Aan de hand van op de informatiebeveiliging en cybersecurity toegespitste frameworks reikte Bas een aantal te nemen stappen aan om voor de organisatie tot een goede cyber risicoanalyse te komen en om te kwalificeren of de genomen maatregelen adequaat zijn. Aan de hand van een mini-case werd het onderwerp interactief besproken. Kortom: een leerzame en inspirerende lezing.

Na de lezing was het tijd voor een goede borrel met smakelijke hapjes en was er voldoende gelegenheid om na te praten. Het was nuttig om van anderen te horen hoe zij Cybersecurity in hun organisatie hebben geborgd, maar ook om weer ouderwets te horen hoe het verder reilt en zeilt. Erg fijn om weer een ouderwetse fysieke borrel bij te wonen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *