Meer dan 50 deelnemers arriveerden op hun oude studieplek om deel te nemen aan het lustrum event van tiRCas. Na een snelle koffie/thee inclusief bijpassend lustrum gebakje, terug de college banken in om deel te nemen aan het college “Agile Leadership” onder leiding van Prof. Dr. Ron Meyer.  Ron begint met een introductie van de definitie van leiderschap en gaf duidelijk aan wat het onderscheid is ten opzichte van het managen van een groep mensen. Leiderschap is niet gebonden aan een functie en iedereen kan leiderschap laten zien. Dit korte filmpje gaf het goed weer:

De brug naar de verschillende vormen van leiderschap was snel gemaakt; en Ron gaf via een “roos” aan welke stylen er zijn en illustreerde met goede voorbeelden de positieve kanten alsmede de valkuilen van elke soort.

Na een korte break, nam Marcel (voorzitter van tiRCas) het woord en bedankte John en Eddy voor hun bijdrage als bestuurslid van de vereniging. Ze hebben een zeer waardevolle bijdrage geleverd en zonder hun inzet waren we niet gekomen waar we nu staan. Ook tiRCas kan niet zonder de inspanning van haar bestuursleden die met veel energie dit soort events mogelijk maken. Gelukkig is er goede opvolging in de vorm van Bryan (mede organisator van het lustrum congres) en Fred.

Ron pakt de draad weer op bij de verschillende leiderschapsstijlen en leert ons dat iedereen een bepaalde voorkeursstijl heeft; en deze werkt niet altijd even goed. We moeten ons bewust worden van de situatie waarin we zitten en sturing geven aan een stijl om zo mensen een kant op te bewegen. In het interactieve deel mogen we zelf voor en nadelen bedenken en deze delen met de groep. Dit was nog niet zo eenvoudig omdat er immers geen “beste stijl” is.

Na ca. 3 uur zit het college erop en bewegen we ons naar de Faculty Club voor een heerlijk street-food dinner om zo nog eens rustig bij te praten met nieuwe en oude studiegenoten. Bryan en John dank voor de organisatie van de event en het bestuur van tiRCas bedankt Tias voor het beschikbaar stellen van de locatie – op naar het 4e lustrum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *